Personenvervoer: taxi bestellen

Taxi bestellen

Heeft u een taxi nodig? Vroeger belde u dan naar de taxicentrale en zij stuurden dan een taxi naar het door u opgegeven adres. Als de taxi u dan op de plaats van bestemming af had gezet, betaalde u contant aan de taxichauffeur. Tegenwoordig kan dit nog steeds op deze manier, maar het kan ook een tikkeltje anders.


Taxi bestellen

Als u een taxi wilt bestellen, kan dat nog steeds op bovengenoemde manier. Dit is echter niet meer van deze tijd. Tegenwoordig gebeurt alles via het world wide web. De meeste taxibedrijven hebben een website. Via die site kunt u dan een taxi bestellen. U kunt via een online formulier aangeven op welke datum en op welk tijdstip u een taxi nodig heeft. Uiteraard moet u ook uw adres- en contactgegevens opgeven, omdat zij anders niet weten waar zij u op moeten halen. Tevens geeft u op de website aan waar u naar toe wilt. Veel bedrijven geven dan al aan wat de kosten voor deze taxirit zijn. U kunt het geld dan vooraf al overmaken. Dit is voor u en de taxichauffeur het makkelijkste en ook het veiligste. De taxichauffeur heeft dan dus niet meer zo veel geld op zak, zoals vroeger het geval was. Vroeger belde u de taxicentrale op het moment dat u de taxi nodig had. Tegenwoordig kunt u al weken voor de betreffende datum een taxi bestellen via internet. Zo bent u dus verzekerd van een taxi op de gewenste datum en tijdstip. 


Taxi kosten

In Nederland zijn de tarieven van een rit meestal al vooraf bekend. In het buitenland werken ze vaak nog met tikken, u betaalt dan het bedrag wat op de meter staat. Als u dan in de file komt, tikt de meter gewoon door waardoor een ritprijs dus elke keer verschillend is. Het is daarom verstandig om vooraf een vast bedrag af te spreken met de taxichauffeur. Als u een taxi voor u alleen neemt, betaalt u uiteraard de kosten alleen. Soms is het ook mogelijk om en taxi te delen, dit kan veel geld schelen. Een voorbeeld hiervan is een taxi naar een van de vliegvelden. U kunt dan kiezen om de taxi te delen met andere mensen die ook naar hetzelfde vliegveld moet. Dit scheelt u dus veel in de kosten. Het kan alleen voorkomen dat u dan wat langer onderweg bent naar het vliegveld, want de andere reizigers moeten ook opgehaald worden. Dit is iets wat de laatste jaren erg in opkomst is. Vroeger reed iedereen zelf gewoon van en naar het vliegveld. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de taxi, zodat zij na uitgerust op het vliegveld aankomen of na een vermoeiende vlucht niet meer zelf naar huis hoeven te rijden. Goede reis!

Tip: neem contact op met De Roo taxi en autoverhuur voor een taxi in omgeving 's-Gravezande.


Delen